Melasa Trzcinowa z Paragwaju Bio 420g Zobacz większe

Melasa Trzcinowa z Paragwaju Bio 450g

Nowy produkt

MELASA to ciemnobrązowy, gęsty, słodki syrop, uzyskiwany przy produkcji cukru trzcinowego. Mimo, iż jest produktem ubocznym produkcji cukru jest uznawana za bardzo zdrową.

Więcej szczegółów

6 Przedmioty

14,99 zł brutto

Więcej informacji

Zawiera ok. 40% sacharozy i jest bogatym źródłem wapnia, magnezu, molibdenu, miedzi, selenu, manganu, chromu i potasu oraz witamin z grupy B, zwłaszcza witaminy B6. Ze względu na to bogactwo witamin i minerałów nazywana jest także "czarnym złotem".  Melasa może być stosowana jako zamiennik cukru do słodzenia napojów, wypieków, marynat, również do smarowania pieczywa zamiast miodu. Wystarczy użyć niewielkiej ilości melasy, by osiągnąć odpowiednio słodki smak.

Kraj Pochodzenia: Paragwaj